Alkohol - wszystko powinieneś o nim wiedzieć

Czas trwania szkolenia:  2 godziny 

Cena: 99 zł  49.00 zł – cena obejmuje udział w zajęciach, materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe
oraz rabat 20% na dowolny materiał HolisticPrograms.pl

UKOŃCZENIE SZKOLENIA KOŃCZY SIĘ UZYSKANIEM IMIENNEGO ZAŚWIADCZENIA.

Rejestracja: online oraz telefonicznie

Minimalna Ilość uczestników: 10 osób

Miejsce szkolenia: 
*Bytom - Bytomski Uniwersytet Trzeciego Wieku
*Świętochłowice – „Centrum Terapii i Edukacji Horyzont”

* Zadzwoń (+48 504-509-977) ustalmy to wspólnie... organizujemy spotkania wyjazdowe

 

Chleb jest jednym z najpowszechniejszych produktów spożywczych, kupowanym praktycznie codziennie. Ale czy wiemy, co tak naprawdę kryje się pod chrupiącą skórką? Dietetycy od dawna powtarzają, że biały chleb nie jest dobry dla naszego zdrowia. Zamiast tego zalecają jedzenie pieczywa pełnoziarnistego. Jednak bardzo często, oba rodzaje pieczywa zawierają wiele szkodliwych dodatków. Niestety nie na wszystkich chlebach umieszczony jest jego skład, co dodatkowo utrudnia nam jego świadomy wybór. Jaki zatem chleb, powinniśmy jeść na co dzień?



Prowadzący: A. Kasperek

 

Szkolenie oparte jest o autorski program profilaktyczny „Siedem Filarów Zdrowia”. Bazuje na najnowszych badaniach, praktyce lekarskiej i wiedzy z zakresu medycyny komplementarnej. Prezentowane zasady i metodyka ma zastosowanie zarówno w przypadku osób zdrowych (w ramach codziennej profilaktyki zdrowia) oraz szczególnie u osób chorych i niepełnosprawnych. Szkolenie dostarcza podstawowych informacji teoretycznych, porządkując wiedzę uczestników, obalając mity i hasła reklamowe. 

 

 

ZE SZKOLENIA DOWIESZ SIĘ:

  

  • Czym są produkty chlebopodobne i czym różnią się od chleba
  • Jakie składniki służą do produkcji chleba i bułek
  • Jakie rozróżniamy rodzaje mąki ze względu na gatunek zbóż
  • Jakie są stopnie przetworzenia mąki i jakie wpływa to na nasze zdrowie
  • Jak zbudowane jest ziarno i gdzie znajdują się wartości odżywcze
  • Jaką zawartość makro- i mikroelementów zawierają różne typy mąk
  • Czym jest proces wzbogacania mąki i czy jest to dla nas korzystne
  • Czym jest błonnik obecny w pieczywie i jak wpływa ona na nasze zdrowie
  • Czym jest naturalny zakwas i jakie są jego właściwości
  • Czym jest ciasto mrożone i czy jest ono dobrym wyborem
  • Czym jest gluten i czy naprawdę należy się przejmować jego obecnością
  • Czym jest celiakia i jak ją prawidłowo zdiagnozować