Cukier - szybko uzależnia - zabija powoli

Czas trwania szkolenia:  2 godziny 

Cena: 99 zł  49.00 zł – cena obejmuje udział w zajęciach, materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe
oraz rabat 20% na dowolny materiał HolisticPrograms.pl

UKOŃCZENIE SZKOLENIA KOŃCZY SIĘ UZYSKANIEM IMIENNEGO ZAŚWIADCZENIA.

Rejestracja: online oraz telefonicznie

Minimalna Ilość uczestników: 10 osób

Miejsce szkolenia: 
*Bytom - Bytomski Uniwersytet Trzeciego Wieku
*Świętochłowice – „Centrum Terapii i Edukacji Horyzont”

* Zadzwoń (+48 504-509-977) ustalmy to wspólnie... organizujemy spotkania wyjazdowe

 

Obcujemy z nim na co dzień, czasem pozwalając sobie na grzeszną przyjemność, często  zupełnie nieświadomie i jakby trochę przy okazji. Dajemy mu dostęp do naszego ciała, bo potrafi szybko i skutecznie zapewnić rozkosz… Tymczasem cukier jest jednym z największych, a przy tym najbardziej lekceważonych wrogów naszego zdrowia. Jego działanie, można przyrównać do działania narkotyków i rzeczywiście – cukier to narkotyk!



Prowadzący: A. Kasperek

 

Szkolenie oparte jest o autorski program profilaktyczny „Siedem Filarów Zdrowia”. Bazuje na najnowszych badaniach, praktyce lekarskiej i wiedzy z zakresu medycyny komplementarnej. Prezentowane zasady i metodyka ma zastosowanie zarówno w przypadku osób zdrowych (w ramach codziennej profilaktyki zdrowia) oraz szczególnie u osób chorych i niepełnosprawnych. Szkolenie dostarcza podstawowych informacji teoretycznych, porządkując wiedzę uczestników, obalając mity i hasła reklamowe. 

 

 

ZE SZKOLENIA DOWIESZ SIĘ:

  

  • Jak jest historia spożywania, dystrybucji i reklamy cukru
  • Jak cukier wpływa na nasze zdrowie i wzrost chorób cywilizacyjnych
  • Jaka jest dzienna bezpieczna dawka cukru
  • Do jakich produktów spożywczych na etapie produkcji dodawany jest cukier
  • Czym naprawdę jest wskaźnik BMI i kiedy warto go zastosować
  • Czym jest tkanka tłuszczowa wisceralna i w czym może Ci pomóc
  • Jaki jest związek pomiędzy epidemią otyłości i cukrzycy, a spożywaniem cukru
  • Czym są produkty „light” i czy ich spożywanie jest korzystne dla zdrowia
  • Jakich zamienników cukru używają producenci żywności i czy są one zdrowe
  • Czym jest i jak wpływa na nasze zdrowie syrop glukozowo-fruktozowy
  • Czy napoje bez cukru są dobrą i zdrową alternatywą dla tych z cukrem
  • Jak działa mechanizm cukrowego uzależnienia
  • Jak spożywany cukier wpływa na pracę naszego mózgu
  • Jaki jest związek pomiędzy spożywanym cukru, a zapadalnością na nowotwory
  • Czy warto używać naturalnych zamienników cukru i które z nich są zdrowe