Mięso- wszystko powinieneś o nim wiedzieć

Czas trwania szkolenia:  2 godziny 

Cena: 99 zł  49.00 zł – cena obejmuje udział w zajęciach, materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe
oraz rabat 20% na dowolny materiał HolisticPrograms.pl

UKOŃCZENIE SZKOLENIA KOŃCZY SIĘ UZYSKANIEM IMIENNEGO ZAŚWIADCZENIA.

Rejestracja: online oraz telefonicznie

Minimalna Ilość uczestników: 10 osób

Miejsce szkolenia: 
*Bytom - Bytomski Uniwersytet Trzeciego Wieku
*Świętochłowice – „Centrum Terapii i Edukacji Horyzont”

* Zadzwoń (+48 504-509-977) ustalmy to wspólnie... organizujemy spotkania wyjazdowe

 

 

W większości polskich domów mięso jest stałym elementem diety i wręcz codziennie gości na naszych stołach. Tymczasem okazuje się, że dziś bardzo rzadko jest ono bezpieczne i zdrowe. Współczesne metody przemysłowego chowu zwierząt, bardzo odbiegają od naturalnych warunków, jakie były stosowane kiedyś. Podobnie ma się sprawa skażonego środowiska, które nie jest obojętne np. w przypadku poławianych i sprzedawanych ryb. Dzisiaj pełnych metali ciężkich i dioksyn.



Prowadzący: A. Kasperek

 

Szkolenie oparte jest o autorski program profilaktyczny „Siedem Filarów Zdrowia”. Bazuje na najnowszych badaniach, praktyce lekarskiej i wiedzy z zakresu medycyny komplementarnej. Prezentowane zasady i metodyka ma zastosowanie zarówno w przypadku osób zdrowych (w ramach codziennej profilaktyki zdrowia) oraz szczególnie u osób chorych i niepełnosprawnych. Szkolenie dostarcza podstawowych informacji teoretycznych, porządkując wiedzę uczestników, obalając mity i hasła reklamowe. 

 

 

ZE SZKOLENIA DOWIESZ SIĘ:

  

  • Czy najczęściej kupowane i serwowane gatunki ryb są naprawdę zdrowe
  • Jak wygląda hodowla ryb serwowanych w placówkach edukacyjnych i opiekuńczych
  • Jakie ryby słodkowodne i morskie wybrać oraz na co zwrócić uwagę przy zakupie
  • Czy łosoś to zdrowa ryba i czy warto ją włączyć do naszego codziennego menu
  • Jak dziś wygląda produkcja mięsa i jego najpopularniejszych przetworów
  • Czy spożywanie mięsa jest zdrowe i czy powinniśmy z niego zrezygnować
  • Na co warto zwrócić uwagę dokonując kupna przetworów mięsnych
  • Jak dziś wygląda produkcja drobiu w Polsce i na świecie
  • Który rodzaj mięsa jest dla nas najzdrowszy i czy warto sięgać po dziczyznę